Sport en Spel

Sport en Spel is een cursus (10 lessen) die bestaat uit veel verschillende oefeningen. Iedere hond is welkom bij Sport en Spel, jong of oud. Bij de cursus Sport en Spel gaat het erom dat je op een prettige en ontspannen manier bezig bent met je hond.

Cursusgeld: € 65,00

Onze Sport en Spel cursus bestaat uit diverse onderdelen:

Speuren

Honden leven in een wereld die beheerst wordt door hun reukzin (instinctief), een wereld die heel anders is dan die van ons. Wij maken meer gebruik van de zintuigen zicht en gehoor. Honden nemen informatie op door het gebruik van hun neus. Wist je dat de neus van een hond wel 1000 geurreceptoren bevat?

Als je een hond iets wilt leren, kun je het best beginnen bij het gedrag wat de hond toch al van nature vertoont. Dit houdt in dat we geen specifieke eisen stellen aan je hond; iedere hond kan speuren!

Wat kun je tijdens het Speuren verwachten:

  • Speuren met behulp van specifieke geuren
  • Huiskamer speuren (kun je ook thuis oefenen)
  • Zoeken van materialen
  • Zelf een speurroute uitzetten (onder begeleiding van je instructeur)

Is dit echt iets voor jullie? Neem dan contact met ons op, of vraag informatie op bij je instructeur.

Hoopers

Hoopers is een relatief nieuwe hondensport in Nederland, onze instructeur is specifiek opgeleid om deze cursus te geven.

Hoopers is geschikt voor honden die het leuk vinden om met de baas samen te werken en dat is bijna elke hond; groot, klein, jong en oud. In Hoopers parcours worden geen sprongen gebruikt. Daardoor is deze sport fysiek weinig belastend. Ook voor senior honden die uit een andere sport komen en voor grote, zwaar gebouwde honden is deze sport heel geschikt.

Het parcours bestaat uit hoepelvormige toestellen en (korte) tunnels waar de honden doorheen moeten en tonnen en hekjes waar omheen moet worden gelopen. Het gehele parcours wordt opgezet in vloeiende lijnen, zodat er geen belastende bochten hoeven worden gemaakt. Door telkens een ander parcours uit te zetten is de variatie enorm!

Wat het mooie is aan Hoopers, is dat het ook een sport is voor bijvoorbeeld een eigenaar die beperkt is op het gebied van bewegen. Jij stuurt namelijk de hond en de hond doorloopt het parcours op jouw tempo.

Gehoorzaamheid +

Gehoorzaamheid + binnen Sport en Spel is eigenlijk een echte mix! Het gaat erom dat je maximaal plezier hebt met je hond. Iedere les wordt weer anders opgezet. Het kan zijn dat je cirkeltraining tegen komt, een stukje balans, hersenwerk, oefeningen vanuit gevorderd, zoekspelletjes, vooruit sturen, noem het maar op. Zolang jullie maar plezier hebben, dat is waar het om draait bij Gehoorzaamheid +. Je kunt van tevoren aangeven bij de instructeur wat jullie leuk vinden en wat jij vindt dat bij je hond past.

Kun je niet wachten om te starten?
Neem dan snel contact met ons op!