Sport en Spel

Sport en Spel is een cursus de bestaat uit veel diversiteit. Iedere hond is welkom bij Sport en Spel, jong of oud. Bij sport en spel gaat het er om dat je op een prettige en ontspannen manier bezig bent met je hond.

Onze Sport en Spel cursus bestaat uit diverse onderdelen:

Speuren

Honden leven in een wereld die beheerst wordt door hun reukzin (instinctief), een wereld die heel anders is dan de onze. Wij maken meer gebruik van de zintuigen ‘zien en horen’. Honden nemen informatie op door het gebruik van hun neus. Wist je dat de neus van een hond wel 1000 geurreceptoren bevat?

Als je een hond iets wilt leren kun je het best beginnen bij het gedrag wat de hond toch al van nature vertoont. Dit houdt we geen specifieke eisen stellen aan je hond; iedere hond kan speuren!

Wat kun je tijdens het Speuren verwachten:

  • Speuren met behulp van specifieke geuren
  • Huiskamer speuren (kun je ook thuis oefenen)
  • Zoeken van materialen
  • Zelf een speurroute uitzetten (onder begeleiding van je instructeur)

Is dit echt iets voor jullie? Neem dan contact met ons op, of vraag informatie op bij je instructeur.

Hoopers

Hoopers is een relatief nieuwe hondensport in Nederland, onze instructeur is specifiek opgeleid om deze cursus te geven.

Hoopers is geschikt voor bijna elke hond die het leuk vindt om met de baas samen te werken. Groot, klein, oud en jong, omdat er in een Hoopers parcours geen sprongen voorkomen is deze sport fysiek weinig belastend en daardoor ook zeer geschikt voor senior honden die uit de sport komen. Tevens is deze sport geschikt voor grote/zware rassen omdat het fysiek minder belastend is dan bijvoorbeeld veel springen, rennen, afzetten e.d.

Het parcours bestaat uit hoepelvormige toestellen en (korte) tunnels waar de honden doorheen moeten en tonnen en hekjes waar omheen moet worden gelopen. Het gehele parcours wordt opgezet in vloeiende lijnen zodat er geen belastende bochten hoeven worden gemaakt. Door telkens een ander parcours uit te zetten. De variatie is enorm!

Wat mooi aan Hoopers is dat het ook een sport is voor bijvoorbeeld een eigenaar die beperkt is op het gebied van bewegen. Jij stuurt namelijk de hond en de hond doorloopt het parcours op jouw tempo.

Gehoorzaamheid +

Gehoorzaamheid + binnen Sport en Spel is eigenlijk een echte mix! Het gaat erom dat je maximaal plezier hebt met je hond. Iedere les wordt weer anders opgezet. Het kan zijn dat je cirkeltraining tegen komt, een stukje balans, hersenwerk, oefeningen vanuit gevorderd, zoekspelletjes, vooruit sturen, noem het maar op. Zolang jullie maar plezier hebben, dat is waar het om draait bij Gehoorzaamheid +. Je kunt van tevoren aangeven bij de instructeur wat jullie leuk vinden en wat jij vindt dat bij je hond past.

Kun je niet wachten om te starten?
Neem dan snel contact met ons op!