Gedragstherapie

Soms lukt het even niet met je hond. Je hond is gespannen, reactief, heeft trauma’s, vindt het te spannend om in groepen te trainen of er is een ander probleem waar jullie tegen aan lopen.

Als eigenaar van een hond heb je twee doelen. Je wilt dat je hond zich prettig voelt en dat hij gehoorzaam is. Dit is helaas niet voor alle honden vanzelfsprekend. Het levert soms problemen op. Vaak zijn deze problemen op te lossen, maar vraagt dit andere deskundigheid.

Wij hebben een eigen gedragstherapeut die is aangesloten bij de NVGH*. Onze gedragstherapeut kan per direct worden ingeschakeld door één van onze instructeurs. Het kan zijn dat de gedragstherapeut eerst komt kijken hoe de hond functioneert in een groep of dat je individueel wordt begeleid. Dit gebeurt altijd in overleg met jou als eigenaar.

Het kan zijn dat je een aantal tips krijgt, waarmee je direct aan de slag kunt of de gedragstherapeut wil eerst verder onderzoek doen. Zij neemt dan een anamnese af en gaat individueel met jullie aan het werk. De werkwijze van onze gedragstherapeut wordt per hond bepaald.

* Nederlandse Vereniging Gedragstherapeuten voor Honden.