Fly-Ball

Flyball team Deurdonderen (Word)

Dit is een hondensport, waarbij twee teams van vier honden zo snel mogelijk een parcours afleggen. Het team dat het snelste en foutloos het parcours (baan) aflegt heeft gewonnen.

De baan bestaat uit vier hindernissen (sprongen), die op nauwkeurig bepaalde afstanden vanaf de startlijn worden geplaatst. De honden wennen aan de afstand en springen hierdoor ‘op gevoel’. Achter de laatste hindernis staat het flyballapparaat. De hond drukt op een plankje en vangt de bal die door het apparaat wordt gelanceerd. De vier sprongen worden weer terug genomen en de hond rent over de start-/finishlijn.

Belangrijke eigenschappen zijn volgzaamheid, snelheid, intelligentie en nauwkeurigheid en uw hond moet een beetje ‘ballengek’ zijn en verdraagzaam naar andere honden. Flyball is immers een teamsport en uw hond komt andere honden vaak letterlijk tegen.

De training is op maandagavond van 19.30 tot 20.00 uur op ons terrein op Sportpark Zuid, en van 20.30 uur tot 21.00 uur voor de gevorderden (wedstrijdgroep). De wedstrijdgroep doet mee aan de Flyball Oostcompetitie die door verschillende verenigingen in de regio georganiseerd wordt.

Wil je meer informatie over de flyball hebben neem dan contact op.