Fly-Ball

flyball 01Is je hond gek op tennisballen? Dan is Flyball echt iets voor jullie!

Flyball is een teamsport binnen de hondensport. Flyball bestaat twee teams van vier honden die zo snel mogelijk een parcours afleggen. Het team dat het snelste en foutloos het parcours (baan) aflegt heeft gewonnen.

De baan bestaat uit vier hindernissen (sprongen), die op nauwkeurig bepaalde afstanden vanaf de startlijn worden geplaatst. De honden wennen aan de afstand en springen hierdoor ‘op gevoel’. Achter de laatste hindernis staat het flyball apparaat. De hond drukt op een plankje en vangt de bal die door het apparaat wordt gelanceerd. De vier sprongen worden weer terug genomen en de hond rent over de start-/finishlijn.

Belangrijke eigenschappen zijn volgzaamheid, snelheid, intelligentie en nauwkeurigheid. Je hond moet een beetje ‘ballengek’ zijn en verdraagzaam naar andere honden, flyball is immers een teamsport en jouw hond komt ook andere honden vaak letterlijk tegen.

De training is op maandagavond van 19.30 tot 20.00 uur op ons terrein op Sportpark Zuid, en van 20.30 uur tot 21.00 uur voor de gevorderden (wedstrijdgroep). De wedstrijdgroep doet mee aan de Flyball Oostcompetitie die door verschillende verenigingen in de regio georganiseerd wordt.

Als hondenschool houden we rekening met de leeftijd van je hond. Een hond die nog volop in de groei zit mag nog niet deelnemen aan Flyball. Gemiddeld genomen mogen honden mee gaan trainen als ze één jaar zijn, maar dit ligt ook aan het ras. Grote honden groeien langer door. Overleg met een instructeur als je hier meer informatie over wil hebben of neem contact met ons op.

 

Onder onderstaande link staat een wedstrijdverslag van een Flyball webstrijd ter beeldvorming: