Wintercursus

Deze cursus is zeer praktijk gericht.

Tijdens deze cursus ligt de nadruk vooral op het contact tussen eigenaar en hond in een drukke omgeving. Wat laat je hond zien? Hoe kun je je hond op een juiste manier ondersteunen en wanneer moet je (soms letterlijk) een stap terug doen? Deze oefening vindt plaats bij:

  • Winkelcentrum de Bongerd

Tevens worden er allerlei alledaagse activiteiten besproken, uitgelegd en geoefend tijdens deze cursus. Hierbij mag u denken aan een boswandeling. Wat gebeurt er met mijn hond in het bos? Waar moet ik op letten? In het bos ga je het wandelen oefenen. Oefenen aan zowel de korte als lange lijn. Tijdens deze lessen komen o.a. aan bod: komen ondanks de diverse afleidingen, de zoekspelletjes, de omgang van jouw hond met andere honden en nog veel meer. Altijd vinden de oefeningen plaats o.l.v. een instructeur. De boslessen vinden plaats bij:

  • De Kruisbergse bossen (losloop gebied)

Het wandelen zal veel aan bod komen tijdens deze cursus. Tijdens de lessen bij het winkelcentrum, in het bos en op de parkeerplaats:

  • Parkeerterrein waterschap Rijn en IJssel te Doetinchem

Hier krijgt u onder leiding van meerdere instructeurs gerichte oefeningen en adviezen omtrent het wandelen zonder trekken, want oefening baart kunst!

Cursusgeld: € 90,00

Wil je meer informatie over de wintercursus?
Neem dan contact met ons op of vraag informatie op bij je instructeur.

* De wintercursus is niet te vinden bij onze contact/opgave formulieren. Dit heeft er mee te maken dat wij ieder jaar opnieuw bepalen hoe wij de wintercursus vorm geven (denk hierbij aan weersomstandigheden en tijdstippen).